5 Φθινοπωρινά φυτά για να ομορφύνετε τον κήπο σας

Back to Blog

5 Φθινοπωρινά φυτά για να ομορφύνετε τον κήπο σας

Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά και φέρνει μαζί του πανδαισίες χρωμάτων και αρωμάτων. Η δροσιά του φέρνει μαζί της ανανέωση στον κήπο, το σπίτι και τις βεράντες μας.

 

Κάθε εποχή είναι ξεχωριστή όσο αφορά την ανθοφορία, αφού το κάθε φυτό έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Σας προτείνουμε πέντε φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες και σκιερά μέρη με λιγότερο ήλιο.

 

 

  1. Χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο μπορούμε να πούμε πως είναι ο κυρίαρχος των φθινοπωρινών λουλουδιών. Κυριαρχεί σε όλα τα σπίτια και κήπους κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών. Η πληθώρα χρωμάτων και ειδών, τα κάνει «πολυζήτητα». Είναι ιδανικά για κάθε χώρο. Ανθίζουν από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και μπορεί να εξακολουθήσουν μέχρι και Δεκέμβριο, σε ζεστά μέρη. Τα χρυσάνθεμα προτιμούν σχετικά ηλιόλουστες θέσεις.

  

  1. Λαντάνα

Η λαντάνα είναι καλλωπιστικός θάμνος με χαρακτηριστικά μικρά άνθη και ανθίζουν από τις αρχές Μαΐου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες με διάφορους χρωματισμούς. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αντέχει σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και ξηρασίας, ενώ είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες.

 

  1. Γιασεμί

Το γιασεμί με το υπέροχο άρωμά του, μας ταξιδεύει και φέρνει άλλη νότα ομορφιάς και ευωδίας στον κήπο μας. Είναι το πιο δημοφιλές κι ένα από τα ομορφότερα αναρριχώμενα φυτά το οποίο συναντάμε στις περισσότερες αυλές. Το γιασεμί μπορεί να φυτευτεί σε κήπο για να αναπτυχθεί σε φράχτη και σε γλάστρα στο μπαλκόνι έτσι ώστε να αναρριχηθεί στον τοίχο. Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που χαρίζει πλούσια βλάστηση, αφού δεν χρειάζεται πολύ πότισμα και το καθιστά ανεκτικό στην ξηρασία. Το γιασεμί ευδοκιμεί σε όλους τους τύπους εδαφών, καθώς επίσης χρειάζεται να βρίσκεται σε ηλιόλουστο ή ημισκιερό περιβάλλον.

 

 

 

  1. Γαρυφαλλιά

Μια κλασική, φθινοπωρινή προσθήκη είναι και βέβαια η γαρυφαλλιά.

Από τον κήπο μας φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η γαρυφαλλιά, ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή λουλούδια. Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο με τα λουλούδια της να αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις και εμπλουτίζουν έτσι τον κήπο και το σπίτι με χρώματα. Η γαρυφαλλιά αναπτύσσεται σε ηλιόλουστα μέρη, είναι ανθεκτική στο κρύο, ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-0°).

 

 

 

 

 

  1. Κυκλάμινο

 

Τα κυκλάμινα κατατάσσονται στα αγριολούλουδα. Ακόμη ένα κλασικό φθινοπωρινό φυτό. Εμφανίζονται μαζί με τα πρωτοβρόχια φτιάχνοντας πανέμορφους χρωματισμούς και δημιουργώντας εικόνες μαγευτικές. Αναπτύσσονται σε σκιερά και ημισκιερά μέρη, δεν χρειάζονται πολύ νερό έτσι ώστε να μην καταστραφούν οι ρίζες τους. Είναι ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, αλλά αντιθέτως είναι πολύ ευαίσθητα σε ψηλές θερμοκρασίες.

 

 

Share this post

Back to Blog