Πόλεμος των υλικών: Πλαστικό ή Ξύλο;

Back to Blog

Πόλεμος των υλικών: Πλαστικό ή Ξύλο;

Πόλεμος των υλικών: Πλαστικό ή Ξύλο;

 

Όσον αφορά την άνεση και την ποιότητα ζωής των κατοικίδιων μας, φροντίζουμε να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Το κύριο «συστατικό» για το οποίο προβληματιζόμαστε είναι ο προσωπικός τους χώρος, το σπιτάκι τους. Τι μέγεθος να πάρουμε, σε ποιο σχήμα, αλλά κυρίως το υλικό από το οποίο θα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες τους αλλά να είναι και ανθεκτικό στον χρόνο και τις συνθήκες.

 

Σχετικά με το υλικό από το οποίο θα είναι φτιαγμένο το σπιτάκι του κατοικίδιού μας, τα πιο ανθεκτικά είναι το πλαστικό και το ξύλο. Είναι τα πιο αξιόπιστα και κατάλληλα για τέτοιες κατασκευές. Ποιο από αυτά είναι όμως το καταλληλότερο για τους μικρούς μας φίλους;

 

 

Όπως αναφέραμε πιο πάνω και τα δύο υλικά είναι ανθεκτικά, με την διαφορά ότι το ξύλο για να αντέξει σε διάφορες καιρικές συνθήκες, θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας. Αν και το ξύλο είναι πολύ καλό υλικό όσον αφορά τη μόνωση της θερμοκρασίας, στις έντονες βροχοπτώσεις είναι εύκολο να φθαρεί σε αντίθεση με το πλαστικό το οποίο είναι αδιάβροχο. Επίσης χρειάζεται τακτική συντήρηση και αρκετά χημικά υλικά έτσι ώστε να αντέξει περισσότερο στον χρόνο.

 

 

Σε αντίθεση με το ξύλο, το πλαστικό είναι ένα ελαφρύ υλικό, το οποίο καθιστά το σπιτάκι εύκολο στις μετακινήσεις αλλά και στο καθάρισμα αφού μπορούμε εύκολα να το πλύνουμε σε κάθε γωνιά. Λόγω της φύσης υλικού του, με το πλαστικό, είναι εύκολο να φτιάξεις διάφορα σπιτάκια με πληθώρα σχεδίων και μεγεθών. Από την άλλη, τα ξύλινα σπιτάκια φτιάχνονται με περισσότερο κόπο και χρόνο, αν τα προτιμάτε χειροποίητα, και περιορίζονται σε συγκεκριμένα σχέδια.

 

Στα πλαστικά σπιτάκια συναντάμε καλύτερο αερισμό απ’ ότι στα ξύλινα, καθώς επίσης δεν απορροφούν τις κακοσμίες σε αντίθεση με το ξύλο το οποίο χρειάζεται περισσότερη συντήρηση και επιπλέον υλικά για την συντήρησή του όπως είπαμε πιο πάνω.

 

Εσείς ποιο υλικό θα διαλέγατε για τους μικρούς σας φίλους;

Share this post

Back to Blog