Κωπηλασία με κανό: Γιατί αξίζει να την ξεκινήσετε  

Back to Blog

Κωπηλασία με κανό: Γιατί αξίζει να την ξεκινήσετε  

Η κωπηλασία με κανό αποτελεί ένα από τα κορυφαία water sports, με φανατικούς θαυμαστές όλων των ηλικιών.

Τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι, η θάλασσα πρωταγωνιστεί στις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις μας στη φύση. Και παρόλο που η κολύμβηση αποτελεί τη νούμερο ένα δραστηριότητα για να τη χαρούμε, υπάρχουν αθλήματα και water-activities που χαρίζουν ακόμα μεγαλύτερη ξεγνοιασιά αλλά και εντελώς διαφορετικές εμπειρίες στις αναμνήσεις που γράφουμε σε αυτό το μοναδικό γαλάζιο φόντο του καλοκαιριού.  

 

Η κωπηλασία με κανό αποτελεί ένα από τα κορυφαία water sports, με φανατικούς θαυμαστές όλων των ηλικιών. Στις θάλασσες της Κύπρου, με την άκρως ενδιαφέρουσα ακτογραμμή, κάθε επίδοξος κωπηλάτης βρίσκει τις συγκινήσεις που αναζητά, καθώς ανοίγονται μπροστά του αρκετά ενδιαφέρουσες επιλογές για να επιδοθεί στο άθλημα αυτό είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Το κλειδί βέβαια για να την απολαύσει στο έπακρο είναι η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία, που συνεπάγεται συναρπαστικές αλλά και ασφαλείς εξερευνήσεις. 

Παρακάτω θα βρεις 5+1 καλούς λόγους για να επιδοθείς αυτό το καλοκαίρι στις ομορφιές της κωπηλασίας με κανό: 

1) Η φύση σου αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, καθώς η υποβρύχια ζωή είναι περισσότερο εξοικειωμένη με τους αθόρυβους κωπηλάτες παρά με τους ανήσυχους κολυμβητές. Ως αποτέλεσμα, θα μπορέσεις να δεις από πολύ κοντά διάφορα πλάσματα του βυθού και να εντυπωσιαστείς από την υποβρύχια αυτή μαγεία! 

 

2) Η κωπηλασία φέρνει κοντά και ενώνει ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες, αλλά κοινή αγάπη για τον αθλητισμό, την περιπέτεια και φυσικά τη θάλασσα. Ξεκινώντας αυτό τα χόμπι, θα μπορέσεις λοιπόν να συναναστραφείς με τη συχνά πολύ ενδιαφέρουσα και έξω καρδιά κοινωνία των κωπηλατών.  

 

3) Με την κωπηλασία κάνεις πραγματικότητα το “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, καθώς παράλληλα με το αναπνέεις το υπέροχο πνεύμα ελευθερίας της θάλασσας, μπορείς να γυμνάσεις κάνοντας κουπί όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός σου και ειδικά τον κορμό, την πλάτη και τα χέρια.  

 

4) Είτε με φίλους είτε με την οικογένεια, η κωπηλασία με κανό χαρίζει την ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων των ανθρώπων που δίνουν το 100% του εαυτού τους σε μια προσπάθεια, δουλεύοντας σαν ομάδα.  

 

5) Το κανό δεν είναι μόνο για τη θάλασσα. Αφού μάθεις τα βασικά και εξερευνήσεις τις πιο mainstream επιλογές, είναι ώρα να ανακαλύψεις τη διαφορετική αίσθηση εξερεύνησης της κωπηλασίας σε ποτάμια ή λίμνες. Πάντα βέβαια με τον κατάλληλο ειδικό εξοπλισμό και έναν έμπειρο οδηγό, ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά.  

 

6) Το κόστος του αθλήματος είναι πολύ μικρότερο από όσο νομίζει κανείς. Πέρα από τις πολύ διαφορετικές τιμές σε εξοπλισμό που μπορείς να αναζητήσεις και στο Διαδίκτυο, οι σχολές κωπηλασίας προσφέρουν ακόμα και δωρεάν μαθήματα γνωριμίας αλλά και ενοικίαση στολών και εξοπλισμού για να μην έχεις καμία… δικαιολογία για αναβολές! 

 

Μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, αυτό το καλοκαίρι δικαιούμαστε να το περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστα. Η κωπηλασία με κανό επαναβαπτίζει τη γνωριμία με το υδάτινο στοιχείο, συστήνοντάς μας σε μια ολότελα πολυεπίπεδη εμπειρία. Για αυτόν το λόγο, εμείς στη Vitaplast, κατασκευάζουμε κωπηλατικά κανό από πλαστικό ανώτερης ποιότητας, που διακρίνονται για την ανθεκτικότητα αλλά και την ποικιλία τους σε χρώματα και διαστάσεις. Κάθε σετ μάλιστα συμπληρώνεται με κουπί και μαξιλαράκι για να απολαμβάνετε τις πιο άνετες εξερευνήσεις. Επισκεφτείτε σήμερα το site μας και κάνετε έγκαιρα τη δική σας παραγγελία για να ζήσετε το πιο συναρπαστικό και ταξιδιάρικο καλοκαίρι πάνω σε ένα κανό! 

Share this post

Back to Blog