6+1 οφέλη των πλαστικών δεξαμενών νερού

Back to Blog

6+1 οφέλη των πλαστικών δεξαμενών νερού

Για χρόνια οι ατσάλινες δεξαμενές νερού σχεδόν μονοπωλούσαν τις προτιμήσεις των καταναλωτών, παρουσιάζοντας ως πλεονέκτημά τους την ανθεκτικότητα του υλικού κατασκευής τους.
Παρ’όλα αυτά, με την εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων και την αυστηροποίηση των όρων ασφαλείας των υλικών, η σύγχρονη βιομηχανία αποθήκευσης υγρών βρήκε το νέο της ιδανικό μέσο αποθήκευσης νερού στο ανώτερης ποιότητας και αντοχής πλαστικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντικό κομμάτι της αγοράς να στρέφεται δυναμικά πλέον προς τις πλαστικές δεξαμενές νερού προκειμένου να καλύψει σωστά τόσο ιδιωτικές όσο και επαγγελματικές ανάγκες. Και το καλύτερο; Βάζοντας οριστικά στην άκρη των κίνδυνο των επικίνδυνων διαβρώσεων και μολύνσεων του νερού από τις σιδερένιες δεξαμενές.

Αξίζει, λοιπόν, να κάνουμε ειδική αναφορά στα ειδικότερα πλεονεκτήματά τους:

1. Ελαφρύτερες κατασκευές

 

Το πλαστικό αποτελεί ένα πολύ πιο ευέλικτο υλικό, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε σταθερότερες αλλά και ελαφρύτερες κατασκευές. Το πλεονέκτημα αυτό το καθιστά ιδανικό για ανέξοδες (χωρίς χρήση γερανού) εγκαταστάσεις πλαστικών ντεπόζιτων σε οποιονδήποτε χώρο, ακόμα και με τα χέρια.

2. Ευκολότερη τοποθέτηση

Συνηθίζεται η εγκατάσταση μιας μεταλλικής δεξαμενής να προϋποθέτει την κατάλληλη διαμόρφωση του εδάφους υποδοχής της. Αυτό τις περισσότερες φορές συνεπάγεται με την αγορά ακριβών μεταλλικών συνδέσμων ή ακόμα και με τη ρίψη ενός στρώματος μπετόν προκειμένου η βάση να είναι απόλυτα στερεή και υδατοστεγής. Αντίθετα, οι πλαστικές δεξαμενές μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε ομαλή βάση, ακόμα και υπόγεια, εξοικονομώντας σας πολλά χρήματα από τη διαδικασία προετοιμασίας.

3. Μεγαλύτερη ποικιλία

 

Ενώ οι σιδερένιες/ατσάλινες δεξαμενές έρχονται με περιορισμούς σε σχήματα και μεγέθη λόγω του μη εύκολα διαχειρίσιμου υλικού τους, οι πλαστικές βγαίνουν κυριολεκτικά σε κάθε σχήμα, διάσταση και μέγεθος εξυπηρετεί τις ανάγκες σας.

4. Καλύτερη προσαρμοστικότητα με το περιβάλλον

Διαλέγοντας ένα πλαστικό ντεπόζιτο, είστε βέβαιοι πως εκτός από εγγυημένη ασφάλεια στην ποιότητα του νερού, έχετε και ένα αισθητικό αποτέλεσμα που ταιριάζει στο γενικότερο στυλ του σπιτιού σας. Η μεγάλη ποικιλία τους σε χρώματα και διαστάσεις, δίνει τη δυνατότητα για πολλές προσαρμογές που μπορούν άξια να σταθούν τόσο στο αστικό όσο και στο περιβάλλον της υπαίθρου.

5. Ανεπηρέαστες από το χρόνο και τον καιρό

Ξεχάστε την αντικατάσταση της μεταλλικής δεξαμενής σας λόγω σκουριάς. Με την επιλογή μιας πλαστικής δεξαμενής υψηλών προδιαγραφών και κατασκευαστικών προτύπων, όπως αυτές της VitaPlast, μπορείτε να είστε σίγουροι πως το υλικό θα ανταποκριθεί το ίδιο καλά σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, κρατώντας τόσο το εξωτερικό περίβλημα όσο και το περιεχόμενό της ανέπαφο και ασφαλές όσα χρόνια κι αν περάσουν.

6. Δυνατές και ανθεκτικές

Οι μεταλλικές δεξαμενές απαρτίζονται από ξεχωριστά μέρη που ενώνονται μεταξύ τους μέσω συγκόλλησης, κάτι που είναι δυνατόν να τις κάνει περισσότερο επιρρεπείς σε διαρροές και ανοίγματα σε αυτά στα σημεία, καθώς ο χρόνος προχωρά και το υλικό τους υπόκειται σε διαστολές και συστολές που επηρεάζουν την τελική τους αντοχή. Αντίθετα, οι πλαστικές δεξαμενές προέρχονται από ενιαία καλούπια που υποβάλλονται σε απαιτητικές δοκιμασίες θερμότητας και ψύξης, με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται πολύ πιο ανθεκτικές.

7. Ασφάλεια στο πόσιμο νερό

Η γαλβανιζέ επένδυση των μεταλλικών δεξαμενών προκαλεί συχνά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του νερού που αποθηκεύεται μέσα σε αυτή. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, από τυχόν προσμείξεις μολύβδου και ψευδαργύρου, προτιμήστε πλαστικά ντεπόζιτα που κατασκευάζονται από BPA-free πολυαιθυλένιο και προορίζονται ειδικά για την αποθήκευση πόσιμου νερού.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, λοιπόν, τα ντεπόζιτα από πολυαιθυλένιο παρουσιάζουν σήμερα τα ίδια πλεονεκτήματα ασφάλειας και χωρητικότητας με τις παραδοσιακές μεταλλικές, μείον τους αναπόφευκτους κινδύνους αλλοίωσής τους από τις καιρικές συνθήκες ή το χρόνο. Συνδυάζοντας, λοιπόν, ποιότητα, ασφάλεια, πρακτικότητα και μεγαλύτερο χρόνο ζωής δεν είναι παράξενο που πλέον αποτελούν μια δημοφιλέστατη επιλογή σε ό,τι αφορά την ασφαλή αποθήκευση του νερού. Στη Vitaplast ανταποκρινόμαστε πλήρως στον τιμητικό τίτλο της νο1 εταιρείας παραγωγής μεγάλων πλαστικών στην Κύπρο, κατασκευάζοντας και διαθέτοντας στην αγορά τις πιο ασφαλείς δεξαμενές νερού φτιαγμένες από ανώτερο πλαστικό. Η εξελισσόμενη τεχνογνωσία μας, οι καινοτόμες πρακτικές, η “πράσινη” εταιρική μας κουλτούρα και σαφώς η μεγάλη εμπειρία μας φέρνουν και στον δικό σας χώρο μια δεξαμενή που θα εκπληρώσει στο ακέραιο το ρόλο της και θα την έχετε σχεδόν για μια ζωή.

 

Ανακαλύψτε την συλλογή μας εδώ!

Share this post

Back to Blog