6+1 δημιουργικές ιδέες με μεγάλες γλάστρες για να καλωσορίσεις μοναδικά την άνοιξη!

Back to Blog

6+1 δημιουργικές ιδέες με μεγάλες γλάστρες για να καλωσορίσεις μοναδικά την άνοιξη!

Με το ξύπνημα της φύσης δίνεται το σύνθημα για αναμόρφωση του κήπου και του εξωτερικού χώρου του σπιτιού με νέες προσθήκες που αναδεικνύουν ιδανικά τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης.  Οι μεγάλες γλάστρες δίνουν τη δυνατότητα για πολλές αλλαγές που δρουν αποφασιστικά στο σκηνικό παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό και πληθωρικό αποτέλεσμα. Αν λοιπόν αγαπάτε την άνοιξη και δεν βλέπετε την ώρα να την απολαμβάνετε σε κάθε σημείο του σπιτιού, δοκιμάστε τις παρακάτω πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν στο έπακρο τις ευκολίες των μεγάλων γλαστρών στο χώρο.  

 

  1. Γλάστρες με δέντρα

Αν αγαπάτε τα μεγάλα δέντρα, οπωροφόρα ή καλλωπιστικά, αλλά ο κήπος σας δεν έχει χώρο για να τα φυτέψετε απευθείας στο χώμα, οι μεγάλες γλάστρες θα σας δώσουν τη λύση. Διαθέτοντας αρκετή χωρητικότητα για τη σωστή ανάπτυξή τους, μπορούν να φιλοξενήσουν ελιές, πικροδάφνες, μηλιές, πορτοκαλιές για πολλά χρόνια. Εκτός από μεμονωμένες φυτεύσεις, μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στη σειρά δημιουργώντας όμορφους και μεγαλοπρεπείς φράχτες.  

 

  1. Γλάστρα… κοινόβιο!

Μια μεγάλη γλάστρα μπορεί να υποδεχτεί όχι μόνο ένα αλλά περισσότερα ομοειδή φυτά, συνθέτοντας αποτελέσματα που κλέβουν την παράσταση. Επιλέξτε φυτά που έχουν τις ίδιες ανάγκες σε πότισμα για να μην επηρεάζονται το ένα από το άλλο και ιδανικά δημιουργήστε γλάστρες με φυτά που αντέχουν και παραμένουν πράσινα όλον τον χρόνο.  

  1. Κάκτοι για άγρια ομορφιά

Φέρτε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας κάτι από την απόκοσμη γοητεία… του Far West, φυτεύοντας ψηλούς κάκτους και παχύφυτα. Εκτός από το θεαματικό αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένες γλάστρες δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε συντήρηση και είναι πολύ εύκολες στη φροντίδα τους. Απογειώστε τη σύνθεση, προσθέτοντας στο χώμα της γλάστρας χοντρό λευκό χαλίκι ή ακόμα και φωτισμό.  

 

  1. Παίξτε με τα σχήματα!

Αναδείξτε ιδανικά τον κήπο με θάμνους που θα φυτέψετε σε τετράγωνες γλάστρες ή το ανάποδο. Το κλάδεμά τους σε σχήμα αντίθετο από τη γλάστρα, προσδίδει ένα ιδιόμορφο παιχνίδισμα, ενώ χαρίζει και αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα στο σπίτι. Αν δημιουργήσετε φράχτες με τις γλάστρες, φροντίστε μόνο να υπακούουν στο ίδιο σχήμα, για να επιτύχετε καλαίσθητη ομοιομορφία. 

 

  1. Οι καλύτεροι… πορτιέρηδες!

Τόσο σε αστικά τοπία, αλλά πολύ περισσότερο σε νησιωτικά, η τοποθέτηση δύο μεγάλων γλαστρών με ψηλά ανθοφόρα, θαμνοειδή ή αναρριχώμενα φυτά, εκατέρωθεν της εξώθυρας, χαρίζει κομψότητα και χάρη στην είσοδο του σπιτιού. Φροντίστε μονάχα να είναι προστατευμένες από τον αέρα αλλά και να λαμβάνουν τον ήλιο που χρειάζονται. 

  1. Παχύφυτα με διαφορά… ύψους

Όλοι αγαπούν τα παχύφυτα για το πόσο βολικά και φτωχά σε ανάγκες συντήρησης είναι. Μπορούν να μπουν κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου και δημιουργούν εντυπωσιακές σειρές με τα άνθη αλλά και τα διαφορετικά τους μεγέθη. Προτιμήστε μεγάλες χαμηλές ή ρηχές γλάστρες σε ποικιλία σχημάτων, δημιουργώντας άνισα ύψη και ενισχύοντας έτσι το θεαματικό τους εφέ.  

 

  1. Γλάστρες με κρυφό φωτισμό

Σε σημεία του κήπου ή της αυλής που δεν υπάρχει η δυνατότητα για να περάσουν ηλεκτρικά καλώδια, οι μεγάλες γλάστρες προσφέρουν έξυπνα αυτή την… undercover δυνατότητα. Με ηλιακά φαναράκια ή ταινίες led μπορείτε να προσφέρετε τόσο σε αυτές μια εσωτερική λάμψη το βράδυ, αλλά και να φωτίσετε κάποιο δύσκολο σημείο, όπως π.χ. μια σκάλα ή ένας σκοτεινός διάδρομος. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να φροντίσετε ο φωτισμός να είναι απόλυτα αδιάβροχος και στεγανοποιημένος, αν οι γλάστρες βρίσκονται εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.  

 

Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε, οι μεγάλες γλάστρες είναι αναμφισβήτητα το nextbig thing στη διακόσμηση του μπαλκονιού και του κήπου. Η άνοιξη μάς δίνει, άλλωστε, την ιδανική ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέους τρόπους έκφρασης μέσα από τη δημιουργία ενός πολύχρωμου σκηνικού που αναβλύζει αρώματα και αισιοδοξία!  

Στη Vitaplast στεκόμαστε δίπλα στην ανάγκη σας να κάνετε τον κήπο σας ακόμα πιο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Ανάμεσα στις 27 διαφορετικές συλλογές πλαστικών γλαστρών, εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής, που διαθέτουμε, διαλέξτε εκείνες που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τον δικό σας πράσινο παράδεισο. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα μεγέθη και τα χρώματα που ταιριάζουν στο δικό σας στυλ και λάβετε την παραγγελία σας στην πόρτα σας εντελώς δωρεάν! Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. 

Share this post

Back to Blog