Τα 5 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σας

Back to Blog

Τα 5 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σας

Τα δέντρα εσωτερικού χώρου μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν έναν ουδέτερο χώρο και να του δώσουν χαρακτήρα δημιουργώντας ένα κομψό σημείο συζήτησης στο δωμάτιο. Τα δέντρα διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και έχουν διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επομένως, προτού επιλέξουμε το δέντρο που θέλουμε, είναι πάντα προτιμότερο να κάνουμε μια μικρή έρευνα για να βεβαιωθούμε ότι αγοράζουμε το φυτό που ταιριάζει καλύτερα στο διαμέρισμα ή το σπίτι μας. 

Πιο κάτω σας δίνουμε τις 5 καλύτερες επιλογές φυτών για μεγάλα και μικρά δωμάτια! 

1. Ομπρελόδεντρο

Το ομπρελόδεντρο είναι ένα από τα  παλαιότερα διακοσμητικά φυτά για το σπίτι και όχι άδικα, αφού ούτε η καλλιέργεια του είναι δύσκολη, ούτε οι απαιτήσεις φροντίδας μεγάλες. 

Είναι φυτό που αναπτύσσεται εύκολα με μεγάλα πράσινα, παλαμοειδή και καλλίγραμμα φύλλα. Μεγαλώνει έως και 1,4 μέτρα ύψος και υπάρχουν δύο ποικιλίες του δέντρου ομπρέλα, οι οποίες χρειάζονται έντονο αλλά έμμεσο φως. 

Αυτό είναι ένα εύκολο φυτό, αλλά το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει τη σήψη των ριζών.  

Tip: Εάν το δέντρο αρχίζει να γέρνει προς το φως, περιστρέψτε το από καιρό σε καιρό. 

Ο Φίκος Λυράτα είναι ένα αειθαλές δέντρο το οποίο  αποτελείται από έναν κορμό και από κόμη σφαιρικού ή ημισφαιρικού σχήματος, η οποία είναι συμμετρική με ακανόνιστο περίγραμμα.  

2. Φύκος λυράτα

Το φύλλωμά του είναι πυκνό, αδρής υφής και έχει όρθια ή απλωτή εμφάνιση. Ως φυτό εσωτερικού χώρου αποκτά διαστάσεις σημαντικά μικρότερες και παρουσιάζει συνήθως όρθια εμφάνιση.  

Tip: Το φυτό είναι καλύτερα να βρίσκεται σε μια φωτεινή θέση σε ζεστό δωμάτιο, αλλά προσέξτε, καθώς ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος μπορεί να καψαλίσει τα φύλλα, προκαλώντας την ανάπτυξη μικρών καφέ κηλίδων. 

Εάν σας λείπει πραγματικά ο χώρος στο σπίτι σας, αλλά επιθυμείτε την εμφάνιση ενός δέντρου, η επιλογή είναι μπονσάι. 

3. Μπονσάι Τζίνσενγκ  

Είναι δέντρο μινιατούρα που είναι ιδιαίτερα εύκολο στη φροντίδα. Επομένως είναι μια καλή επιλογή αν ψάχνετε για δέντρα χαμηλής συντήρησης μέσα στο σπίτι σας. 

Το μπονσάι τζίνσενγκ αναπτύσσεται  σε έντονο φως, αλλά δεν χρειάζεται άμεση ηλιοφάνεια και το χώμα του πρέπει να διατηρήτε νωπό αλλά όχι υγρό. Επίσης από την άνοιξη έως τα μέσα του φθινοπώρου συνιστάτε να χρησιμοποιήται μια ειδική τροφή για μπονσάι και τα φύλλα του να ψεκάζονται τακτικά.  

TipΑυτά τα μικρά δέντρα μπορεί να είναι τοξικά για τα κατοικίδια ζώα, γι’ αυτό προσέξτε όταν τα τοποθετείτε. 

4. Πυγμαίος φοίνικας 

Εάν έχετε ένα σπίτι γεμάτο φως με ψηλά ταβάνια, ο πυγμαίος φοίνικας (Phoenix roebelenii) είναι ένα από τα καλύτερα δέντρα εσωτερικού χώρου καθώς θα αποτελέσει ένα υπέροχο σημείο εστίασης. 

Τα τοξωτά πράσινα φύλλα πάνω από έναν χοντρό κορμό με υφή θα προσθέσουν μια πραγματικά τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας 

Ο πυγμαίος φοίνικας είναι φυτό που την  καλλιεργητική περίοδο πρέπει να τροφοδοτείται εβδομαδιαία με αραιωμένο λίπασμαΕίναι ένας αργός καλλιεργητής, αλλά μπορείτε να περιμένετε να φτάσει τα 6 πόδια (1,8 μέτρα) σε ύψος τελικά. 

Tip: Αυτό το φυτό ταιριάζει καλύτερα σε θερμότερα κλίματα αλλά είναι εκπληκτικά ανθεκτικό.

5. Δράκαινα 

 

Η δράκαινα είναι ένα εντυπωσιακό δενδροειδές εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου το οποίο ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της που διαφέρουν ανάλογα με το είδος δράκαινας που επιλέγουμε. 

Είναι ένα φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και εχει σχετικά αργή ανάπτυξη και μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα. 

Μπορούμε να την τοποθετήσουμε και στο μπαλκόνι μας σε σκιερή θέσηφροντίζοντας να την προστατεύουμε από τις χαμηλές νυχτερινές θερμοκρασίες του χειμώνα μεταφέροντας την μέσα στο σπίτι. Οι κατάλληλες θερμοκρασίες για να αναπτυχθεί η δράκαινα είναι μεταξύ των 16-25°C σε φωτεινά μέρη που δεν την χτυπά άμεσα το ηλιακό φως. Συνεπώς είναι προτιμότερο το φυτό να τοποθετείται μακριά από την άμεση ηλιοφάνεια 

Tip: Διατηρούμε τη δράκαινα μακριά από πηγές θερμότητας, όπως τζάκι και καλοριφέρ, καθώς και από τα ψυχρά ρεύματα των κλιματιστικών την περίοδο του καλοκαιριού. 

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα φυτά που είναι κατάλληλα για κάθε στυλ.  

Διαμορφώστε λοιπόν το χώρο σας χρησιμοποιώντας τα και ανάλογα με το τύπο του φυτού επιλέξτε την κατάλληλη γλάστραγια να τα φυτέψετε. 

Βρείτε στη VitaPlast  μια μεγάλη ποικιλία από μικρές και μεγάλες υψηλής ποιότητας γλάστρες κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά που σε συνδυασμό με υγιή, όμορφα και πλούσια φυτά θα δώσουν ενέργεια και ζωντάνια στο χώρο σας. 

Share this post

Back to Blog