Γιατί να επιλέξω πλαστικές γλάστρες

Back to Blog

Γιατί να επιλέξω πλαστικές γλάστρες

Οι πλαστικές γλάστρες αποτελούν δημοφιλή επιλογή για την φύτευση των φυτών λόγω των πολλαπλών οφελών που προσφέρουν.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είδη γλαστρών πρέπει να επιλέγουμε για τη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σπιτιού μας. Τα τελευταία χρόνια οι πλαστικές γλάστρες είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τη φύτευση φυτών 

Αυτό, συμβαίνει επειδή οι πλαστικές γλάστρες προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα και θετικά οφέλη.  

1.Συντήρηση Φυτών   

Η υγρασία διατηρείται περισσότερο στις πλαστικές γλάστρες με αποτέλεσμα τα φυτά να χρειάζονται πιο αραιά ποτίσματα σε αντίθεση με λουλούδια που είναι φυτεμένα σε κεραμικές και πήλινες γλάστρες. Oι πλαστικές γλάστρες λόγω ειδικού σχεδιασμού, διαθέτουν πολύ καλή αποστράγγιση και προστατεύουν τα φυτά τους από την υπερβολική υγρασία εξασφαλίζοντας την υγιή ανάπτυξη τους.  

2.Ποικιλία/Αισθητική 

Οι πλαστικές γλάστρες διατίθενται  σε πολλά σχέδια, από τα πιο κλασικά μέχρι και πολύ μοντέρνα. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και ευφάνταστες σχεδιάσεις  που μας επιτρέπουν να κάνουμε αρκετούς συνδυασμούς. Οι ξύλινες γλάστρες παρότι αισθητικά είναι πολύ όμορφες, έχουν περιορισμένη ποικιλία σχεδίων και αυξημένο κόστος.

 

3.Βάρος 

Το πλαστικό και το μέταλλο σαν υλικά κάνουν τις γλάστρες να είναι πιο ελαφριές με αντίκτυπο οι πλαστικές και μεταλλικές γλάστρες να μπορούν να μεταφερθούν ευκολότερα. Ειδικότερα γλάστρες  μεγάλου μεγέθους στις οποίες έχουν φυτευτεί φυτά μεγάλης ανάπτυξης. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι μεταλλικές γλάστρες έχουν μεγάλη πιθανότητα να σκουριάσουν λόγω της συχνής επαφής τους με το νερό κατά την διάρκεια του ποτίσματος. Από την άλλη, οι γλάστρες που είναι κατασκευασμένες από πηλό είναι πιο βαριές με αποτέλεσμα να σπάνε εύκολα κατά την μεταφορά τους και την φύτευση φυτών.  

4.Ανθεκτικότητα/Διάρκεια Ζωής 

Όταν το πλαστικό είναι εξαιρετικής ποιότητας τότε γίνεται άκρως ανθεκτικό συμβάλλοντας στην καλή μακροχρόνια ζωή της γλάστρας αλλά και του φυτού. Οι ξύλινες γλάστρες μακροπρόθεσμα μπορούν να σαπίσουν και να παραμορφωθούν λόγω της συνεχής επαφής με το νερό που επηρεάζει την αντοχή του ξύλου. Επίσης, η υπερβολική υγρασία  κάνει τις ξύλινες γλάστρες να αναπτύσσουν μούχλα (είδος μύκητα). Γι’ αυτό είναι βασικό το ξύλο να επεξεργάζεται με στεγανοποιητικά υλικά. Επομένως, για την προστασία τους οι ξύλινες γλάστρες είναι προτιμότερο να συντηρούνται κάθε 1-2 χρόνια.  

Οι γλάστρες της VitaPlast κατασκευάζονται από το γραμμικό πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας (LLPD) και έχουν εξαιρετική ανθεκτικότητα και διάρκεια ζωής, επειδή το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες χαρακτηρίζεται από ελαστικότητα, υψηλή αντοχή (ειδικότερα ακτίνες UV), και ολκιμότητα. Έτσι για τους λάτρεις των γλαστρών που ζητούν ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών όπως ομορφιά, αισθητική, ανθεκτικότητα και αντοχή, οι πλαστικές γλάστρες της VitaPlast είναι αυτό που ψάχνουν.  

 

Δείτε όλα τα σχέδια εδώ.

 

 

Share this post

Back to Blog