Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για το σπιτάκι του σκύλου σας

Back to Blog

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για το σπιτάκι του σκύλου σας

Το σπιτάκι του σκύλου δεν αποτελεί μια τυχαία επιλογή καθώς συνιστά όχι μονάχα χώρο φιλοξενίας αλλά και μέσο προστασίας του ειδικά αν βρίσκεται εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Ο σκύλος συνιστά επάξια ένα από τα πιο αγαπημένα κατοικίδια ζώα. Εκτός από φύλακας και πιστός φίλος, το συμπαθέστατο και κοινωνικότατο αυτό τετράποδο πολλές φορές αποτελεί αληθινό μέλος της οικογένειάς μας και μάλιστα αναντικατάστατης αξίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, επιβάλλεται να του προσφέρετε την προστασία που του αξίζει τόσο με το να φροντίζετε για την καλή υγεία του, όσο και με το να τηρείτε σωστά τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους χώρους που συχνάζει και κοιμάται.  

Το σπιτάκι του σκύλου, υπό αυτές τις προοπτικές, δεν αποτελεί μια τυχαία επιλογή. Στην αγορά συναντάμε τόσο ξύλινα όσο και πλαστικά σπιτάκια, αλλά και τα λεγόμενα τύπου igloo. Όλα τους προσφέρουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα, αλλά ειδικά τα πρώτα αποδεικνύονται σχετικά επιρρεπή στη διάβρωση του χρόνου, δεδομένου πως το ξύλο μοιραία δεν αντέχει πολύ στη βροχή και στην υγρασία.  

Παρακάτω θα βρείτε έναν πολύ χρήσιμο και συνοπτικό οδηγό σχετικά με το πώς μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο σπιτάκι για τον γούνινο φίλο σας. 

1.Τα οφέλη των πλαστικών σπιτιών

Τα πλαστικά σκυλόσπιτα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και με τα σύγχρονα δεδομένα πολλές εξατομικευμένες επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες του σκύλου και φυσικά το μέγεθός του. Παράλληλα, είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ανώτερης ποιότητας, επιδεικνύοντας εξαιρετικές αντοχές στις αλλαγές του καιρού. Η ανθεκτική κατασκευή δεν αναιρεί το γεγονός πως μπορούν να μεταφερθούν με ευκολία και με ασφάλεια σε όποιο σημείο του σπιτιού ή του κήπου θέλουμε, ενώ προσφέρει απόλυτα στεγανότητα και προστασία στο κατοικίδιό μας από το κρύο και τη ζέστη. Λόγω του υλικού τους, τα πλαστικά σκυλόσπιτα μπορούν να διαμορφωθούν σε όποιες διαστάσεις και χρώματα θέλουμε, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο μοναδικά όσο και το σκυλάκι μας σπίτια! 

2.Οι σωστές διαστάσεις

Για να νιώθει άνετα το σκυλάκι μας μέσα στο νέο του σπίτι, πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει πως έχει αρκετή ελευθερία κινήσεων μέσα σε αυτό και δεν το περιορίζουν οι διαστάσεις του. Βεβαιωθείτε, για παράδειγμα, πως ένας μεγαλόσωμος σκύλος έχει ικανό χώρο τόσο για να κοιμηθεί όσο και για να διασφαλίσει μια στοιχειώδη κίνηση μέσα στο σπίτι του. Από την άλλη τα μικρόσωμα σκυλιά αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα σε ένα πιο μαζεμένο σπίτι. 

3.Πώς να κρατήσετε το σπιτάκι του σκύλου σας ζεστό

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλου τον χειμώνα επιλέγουν να ανυψώνουν το σπιτάκι του με μια παλέτα ή τσιμεντόλιθους, έτσι ώστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το κρύο έδαφος. Τα πλαστικά σπίτια, όπως προαναφέραμε, διατηρούν στο εσωτερικό μια σταθερή θερμοκρασία, αλλά αν αναζητάτε περισσότερη ζεστασιά, μπορείτε να τοποθετήσετε στο πάτωμα του σπιτιού άχυρο και από πάνω κλινοσκεπάσματα. Μια εξίσου δημοφιλής ιδέα είναι και η επίστρωση του πατώματος με αφρώδη υλικά.  

4. Επιλογές αγοράς σπιτιού από τη Vitaplast

Η Vitaplast προκρίνει με γνώμονα τις παραπάνω παραμέτρους ποιοτικές κατασκευές από ανώτερης κλάσης πλαστικό υλικό, προκειμένου να κατασκευάσει τα σπίτια σκύλων που διαθέτει στην αγορά. Όλες οι επιλογές διακρίνονται για την ανθεκτική κατασκευή, αλλά και για τον σεβασμό τους στις ανάγκες του δικού σας κατοικίδιου για ασφάλεια, ξεκούραση και προστασία όλες τις εποχές του χρόνου. Αυτό το αίσθημα ευθύνης, άλλωστε, συμβαδίζει απόλυτα με φιλοσοφία της νο1 εταιρείας παραγωγής μεγάλων πλαστικών στην Κύπρο, και είναι κάτι που διακρίνεται με ευκολία σε όλα της τα προϊόντα. 
 

Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να προσφέρετε στον σκύλο σας το πιο φιλόξενο και ασφαλές σπίτι, εξασφαλίζοντάς του μια… βασιλική σκυλίσια ζωή, δεν έχετε παρά να παραγγείλετε το σπίτι του από τη Vitaplast, παραλαμβάνοντάς το μάλιστα εντελώς δωρεάν!  

Share this post

Back to Blog