Προστατεύστε τον σκύλο σας από τη βροχή

Back to Blog

Προστατεύστε τον σκύλο σας από τη βροχή

Οι βροχές του Γενάρη μπορεί να είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά είναι πιθανόν να κάνουν τις εξόδους με τους τετράποδους φίλους μας… μια μικρή Οδύσσεια.

Από τη μια η επιθυμία τους για ανέμελες στιγμές στο ύπαιθρο και από την άλλη η ανάγκη μας να τα κρατήσουμε ασφαλή και στεγνά, απαιτούν από εμάς μια καλά οργανωμένη προετοιμασία για να είναι η βόλτα μια ευχάριστη εμπειρία για όλους!

Τα ζώα, όπως άλλωστε και εμείς, δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τη βροχή γιατί, εκτός από το κρύο που αισθάνονται στο σώμα τους, η υγρασία βαραίνει το τρίχωμά τους και είναι δύσκολο να απαλλαγούν από αυτή. Για αυτόν το λόγο είναι αναγκαίο να καθιερώσουμε μια ρουτίνα προφύλαξης αλλά και περιποίησης μετά τη βόλτα, που θα τα κάνει να χαρούν τη βροχερή φύση χωρίς να κρυώσουν. 

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές προετοιμασίας πριν την εξόρμησή σας, για να εξασφαλίσετε πως θα είναι χαρούμενα και ασφαλή:

  • Διατηρήστε την εσωτερική τους θερμοκρασία φορώντας τους ένα ζεστό αδιάβροχο τζάκετ ή ένα γιλέκο. Παρόλο που είναι εκ φύσεως προικισμένα με τη γούνα τους, η υγρασία πάνω στο δέρμα τους μπορεί να τα οδηγήσει σταδιακά σε υποθερμία ακόμα και σε πνευμονίες.  
  • Διαλέξτε ώρες που δεν βρέχει ή που τουλάχιστον η βροχόπτωση είναι ελαφριά. Επιλέξτε μια διαδρομή προφυλαγμένη από δέντρα, έτσι ώστε να αποφύγετε κάπως την περισσότερη ποσότητα νερού, αν ξαφνικά αρχίσει να βρέχει.
  • Μην αφήνετε τον σκύλο σας χωρίς λουρί ή κολάρο με τα στοιχεία του, ακόμα και αν αποτελεί ένα από τα πιο ήρεμα και φιλικά ζώα εκεί έξω. Μια σφοδρή βροχόπτωση, οι αστραπές και οι κεραυνοί μπορούν να τον τρομάξουν, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να προσπαθήσει να ξεφύγει. 
  • Στην αγορά θα βρείτε πολλά είδη ρουχισμού και αξεσουάρ που στοχεύουν στην προστασία του κατοικιδίου σας κατά τη διάρκεια μιας βροχερής βόλτας. Ένα από τα πιο εύχρηστα και πρακτικά ρούχα (αφού τα περισσότερα έχουν αυτοκόλλητα δεσίματα τύπου velcro) είναι το αδιάβροχο πόντσο που το κρατά στεγνό και σταθεροποιεί την εσωτερική του θερμοκρασία όσο κρύο και αν κάνει. Επιπλέον, αυτού του τύπου η προστασία κρατά μακριά τη δυσοσμία που προέρχεται όταν βρέχεται το τρίχωμά του. Διαλέξτε ένα αδιάβροχο με κουκούλα αλλά και σε φλούο χρώμα, έτσι ώστε να εντοπίζεται εύκολα από εσάς και τους άλλους ακόμα και όταν η ορατότητα λόγω καιρού είναι χαμηλή. Εκτός από το πανωφόρι, μπορείτε επίσης να του φορέσετε μπότες μίας χρήσης, φτιαγμένες από λάστιχο υψηλής αντοχής, που έχουν καλή εφαρμογή και δεν εμποδίζουν τη φυσική ανάγκη του σκύλου να έρθει σε επαφή με το έδαφος.  

 Και αφού τελειώσετε τη βόλτα σας και επιστρέψετε στο σπίτι, ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω για να ολοκληρώσετε σωστά την περιποίησή του και να αποκαταστήσετε τη φυσική του κατάσταση, σε περίπτωση που έχει βραχεί: 

  • Περιποιηθείτε πρώτα απ’ όλα το τρίχωμα, μιας και δεν πρέπει να μείνει υγρό. Η υγρασία αποτελεί, άλλωστε, την ιδανικότερη φωλιά επώασης μικροβίων και μούχλας. Εξασφαλίστε, λοιπόν, πως έχετε στεγνώσει πολύ καλά με μια μαλακή πετσέτα κάθε σημείο του σώματός του και αν το επιτρέπει, χρησιμοποιήστε πιστολάκι (με ένδειξη στο low) για τα πιο δυσπρόσιτα μέρη, όπως τα αυτιά (προσοχή στις ωτίτιδες από το νερό που δεν έχει στεγνώσει) και την κοιλιά.  
  • Τα νύχια του είναι ένα ακόμα σημείο που χρειάζεται προσοχή, για αυτό πλύνετέ τα προσεκτικά με το συνηθισμένο του σαμπούαν. Στεγνώστε τα καλά και ελέγξτε για τυχόν υπολείμματα βρομιάς, λάσπης ή γρασιδιού ανάμεσά τους.  
  • Φροντίστε το σπιτάκι και το κρεβάτι του. Μετακινήστε τα σε μέρος που δεν βρέχονται και αλλάξτε τα νοτισμένα στρωσίδια του με καθαρά και στεγνά.  

Απολαύστε άφοβα λοιπόν τις βόλτες σας αυτόν το χειμώνα και χαρείτε τη φύση με το σκύλο σας χωρίς να βραχείτε. Με τη σωστή προετοιμασία οι αναμνήσεις που θα αποκτήσετε μαζί του θα είναι… παντός καιρού! 

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως στη Vitaplast θα βρείτε ανθεκτικά και κορυφαίας κατασκευής σκυλόσπιτα, φτιαγμένα από ποιοτικό πλαστικό που διατηρούν μια ομοιόμορφη θερμοκρασία στο εσωτερικό τους και προστατεύουν το αγαπημένο σας κατοικίδιο από όλες τις καιρικές συνθήκες. Θα τα συναντήσετε σε διάφορες διαστάσεις, για να είστε σίγουροι πως ο σκύλος σας βολεύεται όπως του αξίζει, αλλά και σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων για να ταιριάζουν με τη γενικότερη αισθητική του σπιτιού σας. 

Καλές βροχερές βόλτες!


Ανακαλύψτε την συλλογή μας εδώ

Share this post

Back to Blog